Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ελευθέρια 2010


Στην πόλη της Κομοτηνής όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έλαβαν χώρα τα Ελευθέρια, μια καθιερωμένη "εβδομάδα εκδηλώσεων" με αφορμή την απελευθέρωση της Κομοτηνής από τους Τούρκους. Τα πολιτιστικά δρώμενα κατέκλυσαν την πόλη αφού σε δύο- τρεις χώρους ταυτόχρονα είχαμε θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, χορούς από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους κ.ά. Μαζικότατη ήταν η προσέλευση του κόσμου, κυρίως στην πλατεία της πόλης, η οποία κυριολεκτικά είχε μετατραπεί σε λαοθάλασσα..
Ατμόσφαιρα πανηγυρική, θεατές και περαστικοί γεμάτοι ενθουσιασμό σε έκαναν να ξεχνάς για λίγο τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα.. Παραδοσιακές μουσικές, παιδιά με μπαλόνια, άνθρωποι τρίτης ηλικίας γεμάτοι λαχτάρα για αναβίωση του παρελθόντος θύμιζαν άλλες εποχές, πιο αυθεντικές...
Αγοράσαμε σπόρια και καθίσαμε πλάι τους..κρυφά και σιωπηρά αναρωτιόμασταν αν όλα αυτά κάποια χρόνια αργότερα θα μας άγγιζαν το ίδιο, αν μπορούσαμε σε αυτήν την ατμόσφαιρα αγάπης να νιώσουμε ασφάλεια..σίγουρα όμως ήρθαμε πιο κοντά στο παρελθόν μας, βιώσαμε έντονα το παρόν, και πήραμε μια μικρή δόση ελπίδας για το μέλλον..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου