Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Γιορτές παλιάς πόλης Ξάνθης 2010


Γύρω στις 10 το βράδυ ήμασταν στην όμορφη Ξάνθη.. Τόσο, μα τόσο γραφική πόλη..! Περιπλανηθήκαμε στα σοκάκια της, κοντοσταθήκαμε να κάνουμε χάζι τα καλντερίμια και τα παλιά αλλά καλοδιατηρημένα σπίτια..
Ο κόσμος χαμογελαστός και κεφάτος συγκεντρωνόταν στους συναυλιακούς χώρους ή απλώς διέσχιζε την πόλη για να γευτεί λίγο από το μαγευτικό κλίμα των ημερών..
Ένα αεράκι διευκόλυνε τις μυρωδιές των ψητών και των γλυκών να ακολουθούν το πλήθος και εν τέλει το καθιστούσαν ανίκανο να τους αντισταθεί!
Οι περιβόητοι Σύλλογοι της Ξάνθης, που πρωτοστατούν και στο καρναβάλι της, είχαν καίριο ρόλο και σε αυτή τη διοργάνωση. Στήνοντας τις κουζίνες και την κάβα τους στις αυλές σπιτιών ή σε ξέφωτα, παρείχαν στους επισκέπτες την δυνατότητα να γνωρίσουν τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ντόπιων!
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν επίσης συναυλίες από γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες (Βασίλης Λέκκας, Σωκράτης Μάλαμας κ.ά.) αλλά και νεανικές μπάντες που βρίσκονται στο ξεκίνημα, καθώς επίσης εκθέσεις αγιογραφίας, ζωγραφικής και αφιερώματα σε ποιητές και συγγραφείς της χώρας μας.
Ευχάριστη νότα στις βραδιές της παλιάς πόλης ήταν και τα θεματικά parties( disco, latin, cocteil κ.ά) που ορθώνονταν μπροστά σου εν μέσω πλακόστρωτου δρόμου προκαλώντας έκπληξη και διάθεση για εκτόνωση!
Η εμπειρία διαρκεί 1 ολόκληρη εβδομάδα (για φέτος 4-12/09/΄10) και για όποιον βρεθεί εκεί, δε μπορούμε παρά να ευχηθούμε να εξαντλήσει όλες τις ευκαιρίες που θα του δοθούν απλόχερα, ώστε να ανακαλύψει τις μαγευτικές διαστάσεις της γιορτής αυτής!

Ραντεβού του χρόνου στην παλιά πόλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου