Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Δημοτικές Εκλογές Θεσσαλονίκης 2010


Μετά από 24 χρόνια διαχείρισης της πόλης της Θεσσαλονίκης από τη δεξιά, η δημαρχία περνάει στα χέρια του κ. Ιωάννη Μπουτάρη και της "Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη", μια εξέλιξη ανατρεπτική μα άκρως απαραίτητη ώστε η πόλη να ανασάνει και πάλι..
Το "σκουλαρίκι", το "τατουάζ", το "αλκοολικό παρελθόν" , η"ρήξη με τον Άνθιμο", η "αγάπη για τους μετανάστες", ενόχλησαν .. αλλά ενόχλησαν εκείνους που επί σειρά ετών κρύβονται πίσω από το προσωπείο μιας συντηρητικής στάσης ζωής..εκείνους που έχουν θάψει τα πάθη και τις αδυναμίες τους, χωρίς να τις έχουν αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο.. εκείνους που βγαίνοντας από το κατώφλι της εκκλησίας ψάχνουν τρόπους να βλάψουν το διπλανό και όχι να τον αγαπήσουν.. εκείνους που θεωρούν ότι ο μετανάστης είναι παθογένεια και όχι ενεργό μέλος της κοινωνίας..
Ο κ. Μπουτάρης εκλέχθηκε χάρη στο προσωπικό του ρεύμα, στη βοήθεια του Π.Α.Σ.Ο.Κ, της ΔΡΑΣΗΣ και της ΔΗ.ΑΡΑΣ. Η ανάγκη για αλλαγή του κατεστημένου ήταν υπερκομματική. Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις αργά η γρήγορα συνειδητοποίησαν πως μπροστά σε έναν τόσο σπουδαίο στόχο έπρεπε να ενωθούν και να αγωνιστούν μαζί.
Η νίκη δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. 50,17% για τον κ. Μπουτάρη, 49,83 % για τον κ. Γκιουλέκα. Η διαφορά περίπου στις 350 ψήφους.
Ο κ. Γκιουλέκας αρνήθηκε να παραδεχθεί την ήττα του, δηλώνοντας δημοσίως ότι αναμένει τα αποτελέσματα του εκλογοδικείου. Ακόμα απορεί πώς ο κ. Μπουτάρης, ένας άνθρωπος χωρίς "ξύλινο" αλλά με ευθύ και ειλικρινή λόγο, ένας άνθρωπος χωρίς "προηγούμενη πολιτική ή βουλευτική εμπειρία" αλλά με πολύ όρεξη για να προσφέρει στον τόπο που τον ανέδειξε, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Θεσσαλονικέων και να αναλάβει τη δημαρχεία.

Ας διευκρινιστεί, ως κατακλείδα, ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης αποφάσισε και έδωσε εντολή. Όμως περιμένει να δει μεταξύ άλλων:

την ολοκλήρωση του μετρό
την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος
την αλλαγή στάσης της Δημοτικής Αστυνομίας
τους δρόμους και τα πεζοδρόμια καθαρά
κάδους ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά
βοήθεια στους άπορους και άστεγους
υπηρεσίες για τους φοιτητές και τους μετανάστες
νέες πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις
σχολεία χωρίς να πέφτουν οι σοβάδες και να μπάζουν νερά
νυχτερινά δρομολόγια του οασθ
λειτουργικούς ποδηλατόδρομους και χρήση δημόσιων ποδηλάτων
ομαλή και παραγωγική λειτουργία του Κρατικού Θεάτρου και της Όπερας Θεσσαλονίκης
πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα για συμμετοχή των δημοτών με ελάχιστο κόστος
θέσεις εργασίας για νέους και ανέργους


Εναποθέτοντας τις ελπίδες μας σε μια "εναλλακτική δημαρχεία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου